Sunday 16 December 2012

La Vita e Una Putana Grande


Dedicat soferilor de taxi

Intru in taxi si masina tasneste scrasnind nervos, o ia brusc printre 2 autovehicule, face o curba si intoarce. Un cap ranjind se intoarce de la volan catre mine si-mi zice: sper ca nu aveti probleme ca eu conduc mai asa… Zambesc la randul meu si-i spun ca nu am « probleme ». 

Soferul continua conversatia virand din nou pt. a o lua inaintea unui alt sofer : « uite la astia, dorm la volan si eu care-s treaz de ieri de la 5 dupa-amiaza si nu pot sa dorm ! » 

Mama intra in vorba cum face mereu cand merge cu un taxi. Foarte bine pentru ea ca pana la Fundeni e drum lung si-i bine sa uite de scrasnetul de frane si virajele bruste. George, caci asa se pare ca-l cheama, imi da cartea de vizita cu numarul personal si-mi spune sa-l sun oricand am nevoie. Ranjeste cu gura pana la urechi si-mi spune pe nume, a retinut de la comanda prin statie cum ma cheama.

Asa ca ma trezesc ca a prins drag de mine se pare si se tot intoarce sa ma priveasca desi eu privesc mai tot timpul pe geam. Ma intreaba daca imi place Connectors si da mai tare la radio ceva ce suna hip-hop cu o voce lamentata de femeie si ceva versuri « de inima ».

George ne spune ca obiceiul de a se baga printre masini si a face viraje bruste i se trage de la motocicleta. Se pare ca e iubitor de motoare : « Doamna, zice adresandu-i-se maica-mii, stiu ca par eu mic asa da’s trecut prin viata si membru al Uniunii Motociclistilor din 1987.Am avut si o gramada de accidente la activ. Unul e si pe youtube. Eram in fata la Mariott si au filmat camerele de la hotel. »  
Se pare ca motociclistul nostru a ajuns sa faca un salt mortal tocmai cand motocicleta intra sub rotile unei ditai masini a unui mare director. 

Bosul, zice George, era beat si cu sotia si copilul in masina. Saltul e filmat cumva incat multa lume a crezut ca a intrat si el sub roti si ca a murit. Inclusiv nevasta lui de atunci. Dupa ce s-a trezit pe asfalt n-a realizat ca-i e rau si chiar s-a ridicat de jos. Cel care il accidentase vazandu-l in picioare a zis : «  Da-l incolo ca n-are nimic, uite ca s-a sculat » A scos atunci casca de motor si l-a izbit cu ea in cap zicand “M-ai omorat nemernicule !’’ apoi s-a prabusit. 

A stat 2 luni cu bazinul spart si multiple fracturi in ghips. La 2 zile se urcase iarasi pe motocicleta si a avut al 2-lea accident. Incerca sa se strecoare intre trotuar si sirul de masini si cand s-a facut verde la stop brusc din masina din fata s-a deschis o portiera din care a iesit o domnisoara. Portiera l-a mai costat un salt. Domnisoara in cauza se pare ca a fugit vazand cele intamplate. 

Ne oprim brusc cu un nou scrasnet in fata unei treceri de pietoni pe care tocmai se angajase o batrana si s-a oprit speriata. In urma ei trec inca 2 femei, dintre care una se sprijina intr-o carja. George se intoarce razand si zice: “Imagineaza-ti cum ar fi fost s-o iau pe aripa pe tanti asta in carje!”

Mai aflam si ca nevasta l-a parasit luand cu ea si fetita de 9 ani pe care nici nu are cum s-o vada. Dar care  il mosteneste caci la 3 ani deja reusise sa porneasca un scuter in curte, sa intre cu el in gard si sa-si fac un ditai cucui, ne spune George tare mandru.

Iar ieri n-a dormit pt. ca a fost si el la spital. I-au spus ca are anemie acuta. Se pare ca uita sa manance cu zilele si tot asa si sa doarma. Zice ca nu mai are pentru ce trai. Masina e cea mai buna prietena pe care o are.
Stii ce am pus eu pe messenger la avatar, imi zice ranjind din nou, pe jumate intors catre mine: “La vita e una putana grande”
La spital tine sa ne duca glorios pana in curte caci se stie cu paznicul de la intrare care ia taxa. Imi ia si mie suprataxa caci nu-mi vad restul la cel 20 de lei desi eram gata sa-i las ceva si de asta nici nu-i dadusem suma exacta. Ne invita din nou sa nu ezitam sa-l mai sunam la iesirea din spital. 

No comments: